De Clinch, het Collectief

N 51°16’31” E 4°5’17”

Ons project begint in 2012. In Telesnack, circuskraakpand in Gent groeit het verlangen naar een plaats die we samen kunnen uitbouwen, op onze manier. We vinden een plek met geweldige mogelijkheden net over de grens in Clinge, Zeeuws Vlaanderen, Nederland. We positioneren ons letterlijk èn figuurlijk op de grens, want net daar gebeuren vaak de meest interessante dingen.

De Clinch is een plaats waar knutselaars, kunstenaars en andere vrijbuiters op hun eigen manier en op hun eigen ritme kunnen werken. Waar hun meest ongerijmde ideeën kunnen rijpen en werkelijkheid kunnen worden. Waar budgetten geen afbreuk doen aan wilde ideeën. Een vrijplaats om te zijn, te doen, te maken, te dromen, te creëren, te fantaseren en te vieren zonder restricties.
De Clinch is het resultaat van een rotsvast geloof dat het mogelijk is om via respectvol overleg en collectief denken, samen te dromen en samen te doen, ver weg van individualisme, onverschilligheid en winstbejag.

Vandaag uit dit engagement zich in een uniek circusfestival, goed uitgeruste metaal- en houtateliers, een circus/trainingszaal en opslagruimte. Er een buitenkeuken met houtoven, een sauna en een uit de kluiten gewassen moestuin. Het is de thuisbasis van De Vuurmeesters en circusgezelschap Cie Pol & Freddy en het is – in alle bescheidenheid – een geweldige plek.

DE CLINCH

's-Gravenstraat 53

NL - 4567 Clinge

 

info[at]declinch.com